€188.000.000,-

Voor heel Nederland

Spelers bedankt!

Lucky Day is een spel van Nederlandse Loterij
Bedankt dat jij meespeelt met Lucky Day. Wist je dat jij op deze manier bijdraagt aan de samenleving, sport en goede doelen? Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij miljoenen aan goede doelen, sport en de samenleving. Dit noemen we de afdracht. Over 2021 was dit € 188.000.000. Dit bedrag wordt verdeeld over het NOC*NSF, 18 goede doelen en aan de Staat der Nederlanden.

Welke 18 goede doelen steunen wij?

Wist je dat Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland een deel van onze opbrengst ontvangt en dit verdeelt onder achttien goede doelen?

Goede doelen Nederlandse Loterij
TeamNL Nederlandse Loterij

TEAMNL en Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is trotse partner van TeamNL en de Nederlandse sport. Met elk spel van Nederlandse Loterij steun je de top- en amateursport in Nederland. Dus ook onze helden van TeamNL tijdens de Olympische Spelen.

Zo steunen we de Nederlandse sport jaarlijks met een bijdrage van meer dan € 40 miljoen! Daarmee maken we sport en beweging mogelijk voor iedereen.

Afdracht over 2021 is € 188.000.000


Dankzij jouw deelname kunnen we over 2021 een recordbedrag van € 188 miljoen afdragen aan Nederland. Benieuwd waar jij aan hebt bijgedragen?

Nederlandse Loterij afdracht
Nederlandse Loterij in Beweging prijs

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

Onze missie is heel Nederland in beweging
Om deze missie extra kracht bij te zetten, reiken we jaarlijks een prijs uit aan een initiatief dat Nederland in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. De winnaar ontvangt een cheque van €50.000 als aanmoediging. De overige drie genomineerden winnen ieder €5.000 om ook hun missie te ondersteunen.